tiistai 30. kesäkuuta 2015

Mix max

Olen ollut hitaasti syttyvä maksimekkojen suhteen... kunnes silmiini sattui Plus-kokoinen mekko Burdassa 5/15. Ihastuin sen raitojen kodisteluun ja merifiikseen välittömästi. Sopiva kangaskin löytyi Eurokankaan palalaarista edulliseen hintaan. Pienentelin sitten vaan siltä täältä. Jätin "alupaidan" ja taskut pois. Ensimmäisen lähinnä siitä syystä, ettei mulla ollut sopivan väristä kangasta siihen ja jälkimmäisen, koska en jaksanut alkaa värkkäämään tän ihanan mutta ah niin lirun kankaan kanssa.


Helmaosasta ei alunperin pitänyt tulla poimutettu, mutta kun se peittää jäätelöpömpön paremmin, niin sellainen siis. Helman päädyin kääntämään silitettävällä nauhalla ja kaksoistikkaamaan. Harkitsin ensin raakareunaakin, mutta se olisi käpertynyt rullalle. Alla pitää pitää jotain toppia. Kaula-aukko ja hihat on kantattu mekkotrikoolla.


Olen saanut tehtyä itselleni muutakin, nimittäin pari paitaa. Lisäksi olen surauttanut pienelle prinsessalle vauhdikkaan täyskellomekon (kuva lopussa). Sadepäivistä on edes jotain iloa, kun saa ommella.


Kummankin malli on oma sovellus. Tässä ekassa olen käyttänyt mekon yläosaa ja tehnyt helmasta kaarretun, takaa pidemmän ja edestä lyhyemmän.


Toka paita on lepakkohihainen. Se on Eurokankaasta löydettyä palmukuvioista viskoositrikoota. Tein tällä kertaa suoran helman ja veettömän kaula-aukon.Malli on hiukan tärähtänyt, vai onko se kuvaaja?

Lopuksi iloisia kuvia onnellisesta kellohelmasta. Lisää heiluvia helmoja löytyy täältä.
4 kommenttia:

  1. Sulla on tota palmutrikoota! NIIN KADE! Katsoin sitä tuossa viikko sitten kun kävin, mutta jäin miettimään. Tänään kävin uudelleen katsomassa ja kaikki oli mennyt. Upeen paidan oot siitä tehnyt :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Piia =). Se oli todellinen heräteosotos. En voinut jättää sitä kauppaan. Oli niin ihanat värit.

    VastaaPoista
  3. Etenkin mekkoset ovat ihania! (T. Mekkohullu :D)

    VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi =)