sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Pääskysestä ei päivääkään

Netti on ihania lastenkankaita pullollaan, mutta mekkokangasta itselle saa oikein etsimällä etsiä. Lopulta silmiini osui Verson Puodin Vapaa kuin taivaan lintu. Pihiys kuitenkin iski enkä raaskinut sitä heti tilata. Kerrankin hyvä niin, sillä viikkoa myöhemmin huomasin, että puodin kaikki kankaat olivat alessa - se oli menoa se.



Kangas osoittautui täydelliseksi haaveilemaani leveähelmaiseen mekkoon. Se on paksuhkoa, mutta joustavaa, ja linnut lentelevät joka suuntaan mahdollistaen kankaan tehokkaan leikkaamisen. Lisäksi kangas on extraleveää, joten 2 metriä riitti mekkoon vallan mainosti. Mekon yläosa on Burdan tilauskaavalla tehty. Olen muokannut kaavaa niin, että kaula-aukko on peräti 4 cm pienempi. En ymmärrä, miten se Burdan mallikuvassa näyttää niin pieneltä, kun mulla se on räävittömän iso. No, se asia on helppo korjata, ja muuten kaava on minulle täydellinen. Alaosaksi tein kaavasta poiketen puolikellon, johon väsäsin sivusaumoihin taskut. Kaula-aukko ja käsiaukot on huoliteltu samaisella mekkotrikoolla. Helma on käännetty liimapaperia apuna käyttäen ja tikattu kaksoisneulalla. En vois kuvitellakaan kääntäväni enää mekon helmaa ilman silitettävää liimapaperia. Olin varautunut laittamaan piilovetoketjun sivusaumaan, mutta mekko sujahtaa päälle hyvin ilmankin. Vyötärösaumaan syötin saumuroidessa Framilonia, jotta vyötärö pysyis paremmin kapoisena. Se, kuinka paljon sitä framilonia pitää venyttää, on mulle ihan täys mysteeri. Yritän sitä pikkasen jarruttaa ommellessa. Kai senkin oppii tuntemaan, kun käyttää Framilonia enemmän.





Näin toissapäivänä ensimmäisen pääskysenkin. Jospa ilmat tästä lämpenis, kun heinäkuulle päästään ja vois pitää mekkoja vaikka joka päivä. Ja näin ne helmat heiluu.


1 kommentti:

Kiitokset kommentistasi =)