sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Hihat lyhenee

Se on kohta taas täällä - kesä! Nyt on se aika vuodesta, jolloin ompelukärpänen puraisee oikein kunnolla. Istuisin paljon mielummin ompelukoneeni kuin koepinon äärellä. Mistä aikaa ompeluksille? No, siivouksesta tietysti! Ikkunat on pesemättä, talo mullin mallin ja eteinen täynnä hiekkaa. Leikkimökki saatiin sentään tänään siivottua.

Olen ihaillut Ainolan lämpimänkeltaista Metsän liftarit -trikoota jo tovin. Kun huomasin sen olevan alennetulla hinnalla, se oli menoa. Kaavana on Ottobren Owl Princess pienillä muokkauksilla. Helma on mm. pidennetty mekkopituuteen ja hihat lyhennetty.Eikö olekin iloinen kangas?


Keijukangas on Verson Puodista. Yllätyin siitä, kuinka pehmoista se on. Olen tehnyt tällä peplumin kaavalla (OB 1/15) mekkoja, ja tämä on nyt sitten ensimmäinen varsinainen peplum.


Ottobrestä talvella hankkimani jäätelökangas pääsi vihdoin vaatteiksi. Tein siskon pojalle t-paidan ja Minealle mekon. Kaavana on tässä Giant Apple (OB 3/14). Lisää kuvia löytyy mekkoblogistani.Jämäkankaista sain vielä kasaan muutaman t-paidan.Jäätelö on ensin liimattu kaksipuoleisella liimaharsolla kiinni ja sitten ommeltu suoralla ompeleella ympäri.


Ikasyrin Pätmänistä oli jäänyt poikakuvio käyttämättä liian poikamaisena. Nyt se pääsi kummipojan paitaan. Hihat on Ullakon aarretta. Ajattelin, että ohut joustocollari toimisi trikoonkin kanssa.


Ja lopuksi vielä peplumin kaavalla tehty mekko. Tänään ulkona oli jo rapiat 11 astetta lämmintä. Voi kun mekkokelit tulis pian. Lisää kuvia tästäkin mekosta ja Hama-helmivinkki löytyy Kolttu tai kepponen -blogistani.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi =)