lauantai 8. kesäkuuta 2013

Harkkahousukokkeiluja

Minea alkaa olla siinä iässä, että pitäis yrittää päästä vaipoista eroon. Tässä kolme harkkahousukokeilua.
Pökät 1

Näissä on otettu mallia Nanun hiekkapikkareista ja kaavoista täältä. Muuten ihan jees pökät, mutta haarojen väliin tulee paljon kangasta ja kuminauhat tuntuvat ikävän kovilta kankaan läpi. Imukerroksia on kolme. Imuina oon käyttäny bambujoustofroteeta, mikrokuitufroteeta ja/tai tavallista joustofroteeta. Haaroissa uloimpana pul-kangasta.

Pökät 2
Seuraava kokeilu. Sama malli, mutta vyötäröllä kuminauhan sijaan resori. Etuosa nousee jotenkin omituisesti pönkölle. Sais olla kai uurrettu matalammaksi tai jotain.

 
Pökät 3

Kolmas kerta toden sanoo. Bongasin netissä supermukavan näköiset thatdarnkatin pikkarit, joista jotkut on tehneet harkkahousuversioita. Kaavan tilaaminen oli helppoa. Mulla sattui olemaan just vaadittavat 10 dollaria PayPalillä. Tilasin kaavat täältä. Huippua, että kaavan saa samontein eikä tarvi ootella postia. Koko kaksi on ehkä hiukka nafti meidän kaksi ja puoli vuotiaalle. Malli on kyllä ihana. Tein tavallaan kahdet pökät päällekäin ja niin, ettei tuo pul-kangas ole keskeltä poikki, vaan jatkuu suorana haaran yli toiselle puolelle. Imut on ommeltu kiinni sisäpikkareihin. Tää on paras malli!!!! Näitä pitää tehdä lisää... Netistä näytti löytyvän hyvin samanlaiset kaavat ihan ilmatteeksikin.

Kuviollisella pulilla pökistä tulis ehkä peräti vielä söpömmät. Sisäpikkarit on tehty PaaPiin keltaisesta luomutrikoosta. Kuvassa näkyy, kuinka imut on siksakattu (hyppytikeistä huolimatta) sisäpikkareihin kiinni. Takana imuosa ei nouse yhtä korkealle. Resorit (luomua nekin) on vaan saumuroitu kiinni. Imujen kohdalla sai olla tarkkana, että kaikki kankaat olivat saumassa mukana. Tässä LISÄÄ PÖKIÄ JA KUVIA TEKOVAIHEISTA.


3 kommenttia:

 1. Oi, kiitos näistä!
  Mä oon jo pitkään koittanut kuikuilla, että löytyiskö jotain vähän valmiimpaa ohjetta tällaisten askatelemiseksi. Nyt pitää sitten vielä paneutua vähän noihin materiaaleihin... Söpöjä olet tehnyt!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ella =). Laitoin linkkejä kaavoihin. Tätä mun käyttäää kaavaa en halunnut tänne laittaa, kun se on myyntikaava, enkä halua loukata kaavan omistajan oikeuksia.

  Jotkut on tehneet niinkin näitä, että tehdään yhdet pikkarit, joihin ommellaan pari kerrosta imua ulko- tai sisäpuolelle ja sitten päälle siksakilla tuo pul-palanen (ennen resoreita). Nanun hiekkapikkarit on kaksinkertaiset, ja siitä kai mulle jäi se ajatus, että pikkarit olis kaksinkertaiset.

  VastaaPoista
 3. Joo, mä löysin tänne niiden ilmaiskaavojen kautta, aivan mahtava löytö! Odottelen uutta saumuria ja sitten alkaa "pikkukalsalien", niinkuin jälkikasvu asian ilmaisee, surauttelu.

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi =)