maanantai 20. toukokuuta 2013

Kesän viilein laukku

Heti tehtyäni ekan kassini Marimekon jääkarhusta sain idean kylmälaukusta. Olin kuitenkin käyttänyt jo koko kangaspalan ja koska jääkarhu ei ole tällä hetkellä Marimekolla tuotannossa, alkoi armoton jääkarhun metsästys. Onnistuin lopulta ostamaan sitä markiisina palan FB:n kangashamstereista. Olin ensin tekemässä kylmälaukusta sellaista normaalia palikan mallista kuutiota, mutta sitten satuin törmäämään netissä tähän laukkuun ja päätinkin tehdä kylmälaukusta hieman enemmän kassin mallisen. Kassin mitat ovat: leveys 35 cm, kylmätilan korkeus 26 cm (koko korkeus keskeltä 31 cm) ja paksuus 17 cm. Käytin referenssinä maitopurkkia ja mitoitin kassin niin, että siihen mahtuu yhteensä 10 purkkia ja kylmäkalle. En ole laskenut, montako suklaatuuttia kassiin mahtuu. AIKA MONTA, veikkaisin.

Eristeeksi laitoin sellaista huopaa, jota käytetään patalapuissakin. Laitoin vain yhden kerroksen, jottei kassista tulisi kauhean tönkköä. Jospa se riittäisi pitämään jätskit kylminä kaupasta kotiin asti.
Kassin sisäpuoli on hopeanväristä ulkoilukangasta. Vetskari on uusiokäytössä jostain hupparista ja kantohihnat on tehty pojan vanhoista mustista farkuista. Toiseen päätyyn laitoin taskun kauppalistaa yms. varten.
Testimatka kauppaan: jäätelötuuttipaketteja oli hankala saada mahtumaan tuosta vetskarista sisään. Siis eka meni ok, mutta seuraavia piti vähän ahtaa. Eli vetkoketju sais aueta hiukan isommin. Lisäksi tuo sisäkangas lähti liuruumaan. Pitää varmaan ottaa se muutamalla ompeleella kiinni päälykankaaseen, niin pysyy paremmin paikoillaan. Muuten toimi hyvin =)

1 kommentti:

Kiitokset kommentistasi =)