keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

RrrrRRRRaitaa copycatille

Ostin alennusmyynneistä mainion mallisen trikoisen takin. Piirsin siitä itselleni hieman muokaten kaavan. Surautin ensin koeversion alelaarin 5-euron kankaasta. Se meni nappiin, joten ei muuta kuin seuraavaa kangasta leikkelemään. Malliin sopivan kankaan täytyy olla hyvin laskeutuvaa, jotta helma ei jää edestä tönkölle. Ja tässäpä tämä Nanson trikoosta. Olen tähän huivikauluksiseen trikootakkiin enemmän kuin tyytyväinen.


Kaulaosaa ympäröi n. 9 cm levyinen huivimainen suikale. Etukappaleet ovat ylileveät ja huiviosa ei ole ihan koko matkalta kiinni. Tässä hiukan piirrosta mallista (koossa M), jos tästä nyt mitään selvää saa. Kuva muuten suurenee hiukan sitä klikkaamalla.


Etukappaleiden leveys on tuosta lipareen kohdalta 36 cm. Huivi on 140 cm pitkä ja 9 cm leveä. Se on ommeltu putkeksi, joten koko leveys on 18 cm (+saumavarat). Ompelin se paikoilleen niin, että kiinnitin se valmiiksi putkeksi ommeltuna nuppineuloilla paikoilleen (sauma kaula-aukon reunaa vasten. Nuppineulojen kanssa oli helppo kokeilla, mikä on se oikea kohta huivin irtautumiselle etukappaleesta. Sitten vain saumuroin kiinni. Vaikka kankaita olikin siinä reunassa päällekäin peräti 5, se ei haitannut, sillä trikoo on ohutta ja saumuri selviää hommasta. Kaavan pohjaksi käy mikä tahansa puseron kaava. Tämä on vyötärön kohdalta kapeampi ja levenee hiukan helmaa kohti. Kangasmenekki 1,5 m.


Takin alla on muuten punainen toppi. Se ei siis kuulu tähän kiinteänä. Uusi lempivaatteeni. Tämä käy kivasti myös töihin.


2 kommenttia:

  1. Tosi kiva malli!! Monikäyttöinen :)

    VastaaPoista
  2. Mietin, että tätä vois kokeilla tehdä niinkin, että leventäis tuota kaulusta solmiamiskohdan yläpuolelta asti ja tekis sellasen kunnon huivikauluksen.

    VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi =)