keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Serendipity made a dress

Serendipity means a "happy accident" or "pleasant surprise"; a fortunate mistake. Specifically, the accident of finding something good or useful while not specifically searching for it.
Helma ei oo oikeesti vino ;-)

Halusin tehdä tästä Marimekon trikoosta mekon. Kivan näköinen malli löytyi lehdestä SK 5-6 2011. Minä IDIOOTTI unohdin yhdistää kaavankappaleet ja niinpä leikkasin mekkoon typerän sauman lantiolle!!!!! Ompelin mekon silti kasaan tyyliin "katotaan mitä tästä tullee". Poikkisauma oli tietty ihan pöljässä kohtaa ja mekko oli tökerön näköinen. No ei muuta ku mallaamaan, että missä kohtaa poikkisauma ei näyttäis niin pahalta ja kuinka lyhyeksi helma nousee?!?! Samalla sain mielestäni huippuidean (serendipity iski pelastamaan) tehdä mekkoon taskut käyttäen apuna tuota ikävää saumaa. Tykkään muutenki siitä, että mekoissa on tasku nenäliinalle ja kännykälle. Kaavasta poiketen tein myös muotolaskokset tissien kohdalle. Taskun reuna, kainalo ja kaula-aukko on huoliteltu resorilla. Sitä ois voinu laittaa myös hihan olkapääkohtaan, mutta loppu kesken. Siinä on nyt vaan käännetty reuna ja sisällä ohutta kuminauhaa. Yritin tohon vyötärön saumakohtaan kaksoistikkausta päälle vaan sepä meni ihan makkaralle koko sauma. Eikä siinä menny taas ku kaks iltaa purkaessa. Sovituskuva tulee ehkä myöhemmin. Nyt lähen sienestään =)Alko sataan vettä, joten ei siitä sienestyksestä tullutkaan mitään. Tässä pikainen sovituskuva pienessä vesisateessa. Poikkisauma on nyt hiukan vyötärön yläpuolella.

P.S. Tää kangas näemmä tarttuu itseensä kuin liimapaperi. En suosittele tekemään tästä väljää hametta tai  mekkoa. Yritän pelastaa tilanteen silittämällä tukikankaan helmaosaan...huokaus... Toivotaan, että se pysyy paikallaan pesuissa.

3 kommenttia:

  1. Ihania yksityiskohtia täynnä koko mekko (:

    VastaaPoista
  2. Kiitti =). Tää Käsityökerholehden kaava oli ihan kiva. Lisäilin vaan vähän istuvuutta resoreilla ja muotolaskoksilla ja noi taskut on huippukivat. Ne ei ees juuri erotu mekosta.

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää. Tuo kangas on ihana. Ja mekosta tuli noin tehtynä istuva! :)

    VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi =)