sunnuntai 10. elokuuta 2014

Keskosvaatteita

Kaikki kolme lastani ovat syntyneet keskosina, joten kun kuulin keskosvaatekeräyksestä sairaalaan, päätin heti osallistua. Kaavojen saaminen oli aika hankalaa, sillä osa netistä kaivamistani ja tempauksenkin facebook-sivuilta kaavoista näytti tosi suurilta ja osa jotenkin omituisilta. Minulla oli vertailukohtana säilyttämäni Tutan nafti 50-senttinen kietaisupaita, ja jos kaava on sitä suurempi, on se mielestäni liian suuri. Päädyin sitten muokkailemaan itse kaavoja pienemmiksi samalla, kun testailin kaavojen toimivuutta ja sopivuutta. Kaavat ovat vapaasti käytettävissänne. Niillä saa muuten kätevästi myös Baby Bornille vaatteet. Keskosvaatteiden tulee olla mukavia, pehmeitä, helposti puettavia, mahdollistaa piuhat ja johdot ja olla 60-asteessa pestäviä. Kaikissa paidoissa ja mekoissa on kyljissä pienet aukot johtoja varten. Kaikki vaatteet ovat n. 40-senttisiä.

Tässä ensimmäisenä suosikkini Maija-kietaisumekko. Mekko on tehty kietaisupaidan kaavalla niin, että leikkasin kankaan A-linjaan, siis enemmän mekkomaisesti. Mekossa on yhdistetty joustocollegea ja raitatrikoota. Kanttaukset on tehty ohuella resorilla. Pitäisköhän tuo alempi nauha ottaa pois, niin näyttäis ehkä enemmän mekolta kuin paidalta?


Seuraavaksi toinen mekkonen, jonka kaava löytyy täältä: osa 1 ja osa 2. Saat printattua kaavat valitsemalla share ja download. Kohdista osat yhteen. Muista tarkistaa viivottimen kuvasta, että skaalaus on onnistunut ja kuva printtautunut todellisessa koossa. Vinkki: valitse sivun skaalaukseksi ei mitään, kun tulostat kaavaa omasta tulostimestasi.


Napit olis oikeasti pitänyt laittaa kiinni takakappaleeseen ja napinlävet etukappaleeseen. Tuli pieni ajatusvirhe, mutta toimihan tämä näinkin.


Tässä  värikäs setti, joka sopii sekä pojalle että tytölle: kietaisupaita ja peruspökät. Paidan kaava löytyy täältä: takakappale, etukappale ja hiha, ja pöksyjen kaava täältä. En tosin tiedä, pitäiskö housujen vyötäröresorin olla tiukempi.


Ja toinen setti.


Tässä lisää kietaisupaitoja. Tuota alinta, keltasta Panda-paitaa ei ole kantattu, vaan se on saumurin raakasaumalla. Luultavasti kanttaan senkin vielä. Nämä Viljamin Puodin trikoot on ihanan pehmeitä.


Tämän paidan kaava löytyi netistä. Kaava on ihan kiva ja simppeli. Kokeilen ehkä tehdä vielä paidan kaikista pienimmässä koossa. Kiinnitys on tarroilla.Ja tässä vielä kaikki yhteiskuvassa. Saattaa olla, että teen vielä muutamat pöksyt lisää. Niitä kun on tosi nopea saumurilla surauttaa. Ja voihan olla, että innostun vielä tekemään muutaman paidan tai mekonkin lisää.


5 kommenttia:

 1. Voi mitä ihanuuksia!! Minkä korkuisia paloja tuollaisiin ihan minikokoisiin kietaisupaitoihin tarvitsee?

  Kaavat tulostan kyllä heti ja alan hommiin :) Olisiko vielä linkkiä keräyksen sivuille?

  VastaaPoista
 2. Pikkaisen reilu 20 cm. Kaavaahan voi hiukan lyhentää, jos kangas ei meinaa riittää. Tässä linkki: https://www.facebook.com/groups/640181622734709/

  VastaaPoista
 3. Kiitti kaavaohjeesta, jospa minäkin saisin jotain aikaiseksi (vaan se aika...) :)

  VastaaPoista
 4. Moikka! Facebookissa on jälleen yksi keskosvaatekeräys "Untuvapakkaus". Olisiko näitä kaavojasi saanut jakaa kys. ryhmässä? Osalla nämä ei ilmeisesti aukea linkeistäsi ja mm. paitakaavalle löytyy kysyntää.

  VastaaPoista
 5. Saa toki jakaa. Julkisiahan ne on ja sellaisiksi tarkoitettukin. Hienoa, jos on apua. <3

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi =)