perjantai 29. toukokuuta 2015

Pöytämaja

Minealla on tänään kevään viimeinen päiväkotipäivä. Jotenkin mun on ollut aina vaikea keksiä lahjoja hoitajille, joten olen ottanut tavaksi viedä päiväkotiin kesäloman alkajaislahjaksi jotain yhteiseen käyttöön. Idea pöytämajasta on kai kypsynyt mielessä jo pitkään ja viime yönä se sitten valmistui. Aamulla hiippailimme Minean kanssa laittamaan majan paikoilleen ennen aamupalan alkua. Mineasta oli todella jännittävää, että meillä oli yllätys kaikille. Kuvat on hieman kökköjä. Akku loppui ja sain vain nämä otettua. Varoitus silitysintoilijoille: maja on kassista otetun ryttyinen.
Maja on puuvillakangasta ja kestää pesun. Kukat on tehty askarteluhuovasta ja ne irtoavat napeista. Ajattelin, että pikkuiset voivat harjoitella napittamista. Oli tarkoitus tehdä vielä johonkin kori, johon kukat voisi laittaa, mutta aika loppui kesken. Perhonen on tehty silityskalvoilla. Oviaukko on kantattu kukallisella kanttinauhalla. Niitä löytyi ihana valikoima Eurokankaasta.
Toiselle sivulle tein ikkunan. Kehys on askarteluhuopaa. Laitoin kaksi päällekäin niin, että kangas jäi siististi kehyksen sisään.

Juuri ennen viimeistä saumaa tajusin, että olisi varmaan paras jättää yksi nurkista avonaiseksi, jotta kankaan saa ujutettua pöydän päälle helpommin. Koska minulla ei ollut kotona juuri samanlaista pöytää (toki olin ottanut mitat päiväkodin pöydästä), aamulla hiukan jänskätti, että tulikohan sopiva. No, sopiva tuli. Toivottavasti lapset tykkää. Kiitokset vielä Päiville, Saanalle ja Sebastianille kuluneesta vuodesta!

5 kommenttia:

 1. Nyt pitäis vissiin tehdä kotiinkin tämmönen...

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtisidea :) Varmasti mieleinen leikkijöille!

  VastaaPoista
 3. Upea idea ja toteutus <3 Tämmöinen on ehkä pakko tehdä meidän lasten päiväkotiinkin seuraavan kauden päätteeksi viimeistään.

  VastaaPoista
 4. Kiitos =). Teehän ajoissa, ettei jää viimeiseen iltaan, niinku mulla ;-)

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi =)