lauantai 11. toukokuuta 2013

Äiti korjaa: skootterin penkki


Tässä on lähtötilanne. Uusi skootterin penkki maksaisi rahteineen n. 100 e. Jospa jotenkin pääsis vähän halvemmalla... Katsoin ensin netistä pari tee-se-itse videota ja totesin, että tuohonhan pystyy kuka vaan.  Siispä sarjassamme: ÄITI KORJAA.

Skootterin omistaja (poikani) irrotti kankaan penkistä. Se oli nidottu kiinni. Leikkasin sen auki kaavaa varten. Päätin päästä kahta saumaa vähemmällä, jottei vesi pääse niin monesta kohtaa penkin sisään. Ostin kangaskaupasta nahkaneuloja ja tekonahkaa (venekäyttöön) hintaan 13,50/m.

Tämä kyseinen kangas on aika paksua ja siinä on taustalla huopaa. Kylmäkestävyyttä ei ole testattu.

Leikkasin reilusti saumavaraa ja aloitin ompelemalla tuon etukappaleen paikoilleen (siinä saumavara normaali sentti). Ompelu sujui yllättävän helposti nahkaneulalla. Koristetikkasin vielä päältä hieman paksummalla langalla. Sitten pyysin tyttäreni apuun pingoitus- ja nitomishommiin. Lämmitimme nahkaa hiustenkuivaajalla. NEROKAS KEKSINTÖ!!! Kiitos Youtube ja tee-se-itse videot!

Kulma ennen lämmitystä ja pingotusta
Kulma lämmityksen ja pingotuksen jälkeen
(tuo ryttykin oikeni venytyksen jälkeen)
Lämmintä nahkaa sai singutettua ja muovattua uskomattomiin suorituksiin ja kulmat saatiin todella siisteiksi. Eli me siis lämmitimme nahkaa (älä kokeile oikeaan nahkaan), pingotimme sen penkin päälle ja nidoimme kiinni. Nitominen kannattaa aloittaa päädyistä. Ensin siis yhdet niitit kumpaakiin päähän. Kahdestaan nitominen sujui helposti: toinen piteli ja toinen nitoi huonekalunitojalla. Lopuksi leikkasin ylimääräiset kankaat nurjalla pois.Olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Nahkaa olis vielä toiseenkin penkkiin, sillä leikkasin päällisen kankaasta sivusuunnassa. Tämä sen takia, että sain jouston samaan suuntaan kuin alkuperäisessäkin penkin päällisessä. Alunperin ajattelin laittaa saumateippiä tai -liimaa, mutta koska saumoja tuli vain yksi eikä mielestäni alkuperäisessäkään ollut mitään tiivistystä saumoissa, jätin tiivistämättä.


2 kommenttia:

Kiitokset kommentistasi =)